ANVRSGRSGRZ
1544 reviews geven ons een
4,7 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 15 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Summit Travel en Corona

Hoe gaan we om met Corona onzekerheid?

Het zijn rare tijden, waarbij het Coronavirus heeft gezorgd voor veel onzekerheid in de reisbranche, niet in de minste plaats bij jou als consument. Hieronder tref je informatie over enkele onderwerpen die gerelateerd zijn aan deze Corona-onzekerheid.


Vertrouwen

Ondanks de genoemde Corona-onzekerheid hebben wij er alle vertrouwen in dat er volgende winter weer volop mogelijkheden zijn om heerlijk op wintersport te gaan. We merken ook dat er echt wel veel interesse is om volgend jaar “gewoon”  weer op wintersport te gaan, maar we merken ook uit het contact met onze klanten dat men toch wel terughoudender is dan normaal. Dit snappen wij en om die reden willen wij onze klanten graag tegemoet komen door onze annuleringsvoorwaarden aantrekkelijker te maken, daar waar mogelijk. 

 

Annuleringsvoorwaarden Particuliere Reizen

Standaard hanteren wij de voorwaarden zoals genoemd op onze ANVR-paginaVanwege de huidige Corona-onzekerheid hebben we nu bij veel arrangementen de annuleringsvoorwaarden voor de klant gunstiger gemaakt dan deze standaard voorwaarden. Zo zijn er behoorlijk veel arrangementen gratis te annuleren tot zelfs 6 weken voor vertrek (!), waarbij je dus de (aan)betaling geheel teruggestort krijgt. Dit wordt dan expliciet gemeld op de website bij het betreffende arrangement. Je kunt er zelfs in de Zoek & Boek op filteren (in het “Wensen qua Prijs” blok). Let wel: deze versoepeling geldt niet als je ook een vlucht bij Summit Travel hebt geboekt.

 

Annuleringsvoorwaarden Groepsreizen

Voor de boekingen voor onze groepen van bedrijven of verenigingen, als maatwerk afgehandeld door onze groepsafdeling, heeft Summit Travel per 1 mei 2020 ook één en ander aantrekkelijker gemaakt vanwege de Corona-onzekerheid. Zo zijn bijna alle arrangementen tot 3 maanden voor vertrek kosteloos te annuleren, waarbij je dus de (aan)betaling geheel teruggestort krijgt! Neem a.u.b. contact op met onze groepsafdeling voor meer informatie en/of voor een offerte-op-maat.

 

Jouw financële zekerheid

We gaan er geheel niet van uit, maar in geval wij onverhoopt en onverwacht in een situatie komen van financieel onvermogen, geldt dat de reeds aan ons betaalde bedragen vallen onder de SGR/SGRZ-Garantie. Dat betekent dat je altijd op reis gaat óf gegarandeerd het geld terugkrijgt. Meer informatie kun je vinden op www.sgr.nl en op www.sgrz.nl. Onze lidmaatschapsnummers zijn 2951 (SGR) en 17161 (SGRZ). Geen zorgen dus! 

 

Annuleringsverzekering

Wij raden te allen tijde aan om een reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Er kunnen zich namelijk ook niet-Corona gerelateerde zaken voordoen, waarbij het fijn is als je verzekerd bent. De Europeesche Verzekeringen biedt alleen dekking als je zelf de reis moet annuleren en als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis. Controleer daarom vooraf goed de polisvoorwaarden om zeker te weten wat wel en wat niet wordt vergoed. Ook raden wij je aan om te controleren wat jouw ziektekostenverzekering dekt. Het is goed om te weten dat het Calamiteitenfonds in geval van een pandemie zoals het coronavirus geen dekking verleent.

Annuleren wegens besmetting met Corona
Indien er Corona bij jou geconstateerd is vlak voor aanvang van de reis, valt dit onder zowel de standaard annuleringsverzekering als de Allrisk-annuleringsverzekering en heb je recht op een vergoeding, ongeacht de kleurcode op het moment van boeken.

Annuleren wegens verandering kleurcode
Enkel de Allrisk-annuleringsverzekering biedt dekking wanneer je annuleert omdat de kleurcode van jouw wintersportland is veranderd. Let op! Om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding moet de kleurcode verslechterd zijn t.o.v. de kleurcode op het moment van boeken. De Allrisk-annuleringsverzekering dekt daarnaast nog andere Corona-gerelateerde zaken, zoals het terugkrijgen van een deel van de reissom bij niet-genoten reisdagen.

Voor een uitgebreide FAQ klik hier.

 

Reisverzekering

Je hebt dekking op Corona gerelateerde zaken vanuit je reisverzekering, als je wilt afreizen naar een land waarvoor code groen of geel is afgegeven op het moment van vertrek. Verandert het reisadvies voorafgaand aan de reis nog naar oranje of rood, heb je geen dekking op je reisverzekering (voor Corona-gerelateerde zaken). Verandert het reisadvies tijdens de reis naar code oranje of rood? Dan blijft de dekking ook voor Corona-gerelateerde medische kosten van kracht tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis terug kunt keren. Extra reis- en verblijfskosten zijn alleen verzekerd als jij of jouw medeverzekerde ernstig ziek wordt tijdens de reis en er akkoord is gegeven door de alarmcentrale.

 

Reisadviezen Winter 2020-2021

Uiteraard hopen we dat het niet/nooit meer gaat gebeuren, maar we moeten er wel op voorbereid zijn: wat gebeurt er straks als er een negatief reisadvies geldt voor de regio waar je wilt gaan wintersporten? Een veel gestelde vraag. We willen je zo duidelijk mogelijk informeren over de voorwaarden die dan betrekking hebben op jouw reis. Hieronder geven we, met inachtneming van de adviezen van het RIVM en Buitenlandse Zaken, per reisadviescode aan welke voorwaarden van toepassing zijn.

 

Scenario 1. Code groen 
Er zijn geen veiligheidsrisico’s. De skireis gaat plaatsvinden zoals die geboekt is, zonder beperkingen. Bestaat er voor jou toch een reden tot annuleren dan zijn vanzelfsprekend onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

Scenario 2. Code geel
Er zijn in dit geval lichte veiligheidsrisico’s. Het kan zijn dat er beperkingen zijn opgelegd aan bijvoorbeeld après-ski tenten en andere horeca. In dat geval zijn er geen gevolgen voor het uitvoeren van de reis, maar kan dit ter plaatse wel betekenen dat er minder mogelijkheden bestaan om met grote groepen bij elkaar te feesten. Wil je in dit geval annuleren, dan is dat een eigen keuze en zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

Scenario 3. Code oranje 
Bij een regio die met code oranje wordt aangeduid, kan de reis in theorie plaatsvinden. In dit geval dien je zelf te beslissen of deze reis doorgang kan vinden of geannuleerd moet worden. Hier kun je het reisadvies van Buitenlandse Zaken, mede ingegeven door het RIVM, laten meewegen bij de beoordeling of je de reis wilt laten doorgaan. Als je besluit te annuleren, dan zullen wij ons uiterste best doen om met de betreffende aanbieder overeen te komen dat dit zonder annuleringskosten kan. Op voorhand zijn we hierover al aan het overleggen met aanbieders en we vermoeden bij de meeste aanbieders een positieve uitkomst. Zodra hier meer duidelijkheid over is, updaten we deze informatie hier. Bij een positieve uitkomst geldt: of er voor onze particulieren klanten dan weer een Corona-voucher (met SGR-dekking) komt voor de betaalde reissom of dat er sprake is van terugbetaling van je reissom, is nu nog niet bekend. Zodra daar meer duidelijkheid over is, updaten we deze informatie hier. Hoe we bij onze groepsreizen hiermee omgaan, wordt vermeld in de maatwerk-offertes. Bij een negatieve uitkomst (waar wij dus niet van uitgaan) geldt dat onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.

 

Scenario 4. Code rood
Indien kort voor vertrek blijkt dat de skitrip geen doorgang kan vinden vanwege een shutdown van het skigebied en/of een negatief reisadvies (code rood) vanuit het RIVM & Buitenlandse zaken voor de betreffende regio, dan zal de reis door Summit Travel worden geannuleerd. Je hebt dan recht op restitutie van je betaalde reissom. Of er voor onze particulieren klanten dan weer een Corona-voucher (met SGR-dekking) komt voor de betaalde reissom of dat er sprake is van terugbetaling van je reissom, is nu nog niet bekend. Zodra daar meer duidelijkheid over is, updaten we deze informatie hier. Hoe we bij onze groepsreizen hiermee omgaan, wordt vermeld in de maatwerk-offertes.


Dutchweek Events

Summit Travel is een wederverkoper van de entreetickets van de Dutchweek events. Summit Travel aanvaardt geen aansprakelijkheid als gevolg van eventuele afgelasting van deze events, vanwege Corona of andere redenen. De geboekte reis kan niet om die reden zonder kosten geannuleerd worden (uiteraard wel als er sprake is van code rood en/of een shutdown van een skigebied). Bij afgelasting van een Dutchweek event krijgt de klant uiteraad de kosten van de entreetickets teruggestort:

  • Dutchweek Zell am See / Kaprun: € 25
  • Dutchweek Saalbach: € 27,50
  • Dutchweek Gerlos: € 25 

Bel ons op +31 10 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nederland

Nieuwsbrief

© 2003-2020 Summit Travel
ANVRSGRSGRZ
  • Privacy Policy
  • Disclaimer