Dutchweek Italia: stijlvol, culinair, 30+ én een hoop gezelligheid

Van woensdag 13 tot zondag 17 maart 2019 barst het feest tijdens Dutchweek Italia weer los! Dutchweek Italia staat bekend als hét wintersport evenement voor iedereen van 30 jaar of ouder die van een sneeuwzekere wintersport houdt met gezellige feestjes. Tijdens deze dagen draait alles om wintersporten, heerlijk eten, lekkere drankjes, saamhorigheid en onvergetelijke feesten met Nederlandse DJ’s en live optredens met internationale allure. Komen wij jou tegen tijdens Dutchweek Italia 2019?

Waarom Dutchweek Italia?

Dutchweek Italia vindt jaarlijks plaats in Sauze d’Oulx in het fantastische skigebied Via Lattea. Deze Dutchweek focust op liefhebbers van wintersport en feestjes van 30 jaar of ouder. In het authentieke dorp met smalle straatjes hangt een sfeervolle en gemoedelijke sfeer. Daarnaast is het publiek in voor een feestje, iedereen staat open voor interactie en het is er gezellig druk. Jaarlijks keren mensen speciaal terug naar Sauze d’Oulx voor weer een onvergetelijke Dutchweek. Omdat Dutchweek Italia niet te massaal is, is het ook een ontzettend leuke bestemming voor groepen en bedrijven: geniet met z’n allen van een geweldige wintersportvakantie met mooie feestjes.

Een hoop gezelligheid tijdens Dutchweek Italia
Een hoop gezelligheid © Dutchweek | Photography Twycer – www.twycer.nl

Sauze d’Oulx

Sauze d’Oulx is een gastvrij skidorp in het noordwesten van Italië, op zo’n 90 kilometer van Turijn. In de typische Italiaanse straatjes vind je een hoop gezellige pubs en restaurants. Hou jij ook zo van de overheerlijke Italiaanse keuken? Naast wintersporten én heerlijk eten is er natuurlijk meer te beleven in Sauze d’Oulx. Kom helemaal tot rust in een wellness centrum, maak een tocht met een sneeuwscooter, doe mee aan fakkeltochten of een wijnproeverij. Sauze d’Oulx is een nog onontdekte bestemming voor veel Nederlanders, maar dat heeft juist z’n charme! Voor sportiviteit, ontspanning, lekker eten én onvergetelijke feestjes ben je bij Dutchweek Italia aan het juiste adres.

Skigebied Via Lattea

In het adembenemende skigebied Via Lattea vind je mooie, brede pistes om je helemaal uit te leven. In totaal vind je hier 400 kilometer aan pistes, verdeeld over de Italiaanse Alpen en de Franse Alpen. Tijdens Dutchweek Italia geniet je van 320 kilometer aan pistes in het Italiaanse deel van het skigebied Via Lattea. Boek je een skipas voor 6 dagen of meer? Dan krijg je ook 1 dag toegang tot de 80 kilometer aan pistes van het Franse deel van Via Lattea. Het skigebied kent een maximale hoogte van 2850 meter en is daarmee een sneeuwzeker gebied. Zowel beginnende als gevorderde wintersporters kennen hier geen verveling met 95 kilometer aan blauwe pistes, 220 kilometer aan rode pistes en 85 kilometer aan zwarte pistes. Wist je dat in Via Lattea de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006 hebben plaatsgevonden?

Après-ski tijdens Dutchweek Italia

Tijdens Dutchweek Italia geniet je van een stijlvol en bruisend uitgaansleven in Sauze d’Oulx. Rond 3 uur ’s middags begint het feest langzaam maar zeker los te barsten op de piste. Te beginnen met de Snowparty bij Capanna Kind. Dans tot 6 uur ’s avonds in de sneeuw en maak vervolgens je laatste afdaling van de dag naar het dorp om verder te feesten bij bijvoorbeeld The Village Café. Vergeet ook niet om een bodem te leggen en te genieten van een maaltijd in één van de vele én gezellige restaurants. Feest daarna tot in de late uurtjes in Club Miravallino.

Snowparty bij Capanna Kind
Snowparty bij Capanna Kind

Vervoer naar Dutchweek Italia

Sauze d’Oulx ligt op 1050 kilometer van Breda en is goed te bereiken op verschillende manieren. Uiteraard is het mogelijk om zelf de auto te pakken en door Frankrijk, via de Fréjus-tunnel naar Sauze d’Oulx te rijden. Echter zijn er nog veel meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij erbij bent tijdens Dutchweek Italia 2019:

  • Met een privé busreis: voor (grote) groepen kan er een busreis op maat verzorgd worden. Deze privé bus is helemaal voor jullie met 40, 44, 50 of 66 zitplaatsen. Je wordt opgehaald op een door jullie aangegeven locatie, waardoor je vervolgens direct naar de sneeuw vertrekt;
  • Met het vliegtuig: daarnaast kun je met het vliegtuig vanuit Nederland naar Turijn vliegen met KLM of naar Milaan met Easyjet en KLM. Vanaf het vliegveld kun je je eigen vervoer regelen naar je accommodatie, maar Summit Travel helpt je ook graag! Zo kunnen privé transfers verzorgd worden of voor meer flexibiliteit kun je een auto huren.

Ga jij naar Dutchweek Italia 2019?

Stijlvol, culinair, 30+ én gezellig, klinkt dat niet perfect? Voor Dutchweek Italia 2019 is het mogelijk om arrangementen van 3 tot en met 7 nachten te boeken. Boek nu jouw wintersportvakantie tijdens deze Dutchweek inclusief skipas en met toegang tot alle Dutchweek feesten. Dutchweek Italia 2019 is alweer de 7e editie van dit evenement en belooft weer onvergetelijk te worden!