Dit zijn de 10 Oostenrijkse après-ski hotspots van onze Oosterburen

après-ski

‘Jetzt geht los.’ Het wintersportseizoen breekt bijna los en dus duiken we ook weer gezellig de après-ski in. Onze Duitse buren van Skiinfo.de deden onderzoek naar de beste en meest geliefde après-ski locaties van Oostenrijk . Grappig om te zien zijn de overeenkomsten met de welbekende Nederlandse après-ski lijstjes. Je kunt wellicht stellen dat die Duitsers er toch wel aardig verstand van hebben…

Vanuit Duitse invalshoek gezien zijn dit de hotspots voor komende winter:

1.      Mooserwirt, St. Anton am Arlberg

De Mooserwirt in St. Anton am Arlberg wordt regelmatig bestempeld als één van de populairste après-ski bars van Oostenrijk, zo niet de populairste. Zelfs de term legendarisch schiet te binnen. Bijna nergens ervaar je een betere stemming. Het feest begint in de namiddag en vindt voornamelijk buiten plaats. De deuren sluiten om 20:00 en tot die tijd kun je genieten van de beste après-ski hits van o.a. DJ Gerhart (en tegenwoordig ook zijn zoon). Om bij de Mooserwirt te komen neem je als beginner de blauwe dalafdaling #1. Als meer ervaren wintersporter kun je ook kiezen voor de rode skiroute #3.

après-ski

2.      Hinterhag Alm, Saalbach

In het welbekende Skicircus, bij het dorp Saalbach, vind je de Hinterhag Alm. Hier spelen regelmatig live bands en dwarrelen er dagelijks om 17:00 hartjes door de lucht. Dit is een traditie die in 1976 in gang gezet is en in het Oostenrijks de ‘Herzerltanz’ genoemd wordt. Tevens vinden er in de Hinterhag Alm regelmatig evenementen plaats zoals Rave- en technofestivals. De Hinterhag Alm is een aanrader voor de après-ski liefhebber en je vindt deze vlakbij het dalstation van de Kohlmaisbaan in Saalbach.

après-ski

3.      Goaßstall, Hinterglemm

Eveneens in het Skicircus, bij Hinterglemm, kun je de skidag afsluiten in de Goaßstall. Diverse beroemdheden als DJ Ötzi, Nadja en Felix Baumgartner hebben hier op het podium gestaan.
De Goaßstall is vooral in de namiddag de ‘place to be’ en je bereikt deze door Familienabfahrt teil 2 of Bachabfahrt teil 2 te nemen.

après-ski

4.      Silver Bullet Bar, Bad Gastein

In Bad Gastein duurt het feest van 4 uur ’s middags tot 4 uur in de ochtend. Zorg dan wel dat je in de Silver Bullet Bar bent. Live-muziek, internationale DJ’s en leuke acts zijn hier aan de orde van de dag. De bar bestaat uit twee verdiepingen en komende winter komen er twee nieuwe bars bij en komt er een rokerslounge. De Silver Bullet Bar ligt in het centrum van Bad Gastein.

après-ski

5.      Brück ’n Stadl, Mayrhofen

Brück ’n Stadl is de place to be voor feestgangers in Mayrhofen. De bar is berucht vanwege de knallende seizoensopening, de snelle biertap (4 bier in 11 seconden) en de gezellige sfeer. Tijdens het muziekfestival Snowbombing van 3 tot 8 april wordt heel Mayrhofen ondergedompeld in feestelijke sferen en geniet je bij Brück ’n Stadl van internationale DJ’s en livemuziek. De bar ligt aan het einde van de hoofdstraat, aan de andere kant van het bruggetje over de Ziller.

après-ski

6.      Schirmbar, Sölden

Sölden kan qua après-ski natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Bruisende après-ski vind je in het centrum bij de Schirmbar en na achten bij de ernaast gelegen club Fire & Ice. Naast de sneeuwzekerheid, garandeert men in Sölden ook een paradijs voor de après-ski liefhebber. In de Schirmbar treden regelmatig bekende après-ski artiesten op en er vinden evenementen plaats. Een highlight in Sölden is het Electric Mountain Festival tijdens de seizoensafsluiting.

après-ski

7.      Lürzer Alm, Obertauern

In Obertauern maakt après-ski een belangrijk deel uit van de wintersportvakantie. De wildste feesten vier je in de Edelweiss-Alm of de Lürzer Alm. De laatstgenoemde heeft het voordeel in het dorp gevestigd te zijn en zo hoef je dus niet meer aangeschoten de piste af. Dansen, flirten en feesten, zo omschrijft men après-ski bij de Lürzer Alm.

après-ski

8.      Kuhstall, Ischgl

Het bruisende Ischgl staat tevens bekend als ‘het Ibiza van de Alpen’. Je vindt hier diverse après-ski toppers, waaronder de Kuhstall. Het motto van de Kuhstall is ‘Home of Wahnsinn’ en dit verklapt natuurlijk al het één en ander. Naast de Kuhstall gaat ook in (o.a.) de Coyote Ugly, Niko’s Hexenküche en de Feuer & Eis Club het dak eraf. De Kuhstall vind je vlak naast het dalstation van de Silvrettabahn.

après-ski

9.      Das Hohenhaus Tenne, Hintertux

Bij het dalstation van de Hintertuxer Gletscherbahn sluit je een dagje skiën op de gletsjer sfeervol af bij Das Hohenhaus Tenne. Deze après-ski bar is de afgelopen jaren flink in populariteit gegroeid en dat is niet zomaar. Je kunt hier dagelijks terecht van 10:30 tot 20:00 en de après-ski bus brengt je voor 2 euro terug naar het dorp. Op donderdag organiseert Hohenhaus Tenne evenementen met speciale gasten. Ook treden er live bands op.

après-ski

10. Hexenkessl, St. Leonard

Het Pitztal kwam onlangs regelmatig in het nieuws vanwege de eventuele verbinding met Sölden. Nu is het Pitztal voor velen nog een plaats om te ontdekken, maar de ontwikkeling van de après-ski is al in volle gang. Zo kun je terecht bij de Hexenkessl in St. Leonard. Hier ervaar je gezellige feesten en heb je in mindere mate te maken met massadrukte. Eentje om in het achterhoofd te houden dus.

après-ski

Wat ons opviel aan het lijstje is dat dorpen als Gerlos, Kirchberg, Serfaus en Westendorf ontbreken. Deze zijn natuurlijk erg populair onder de Nederlandse wintersporters en geroemd vanwege de après-ski. Dat de Duitse wintersporter deze dorpen niet in de top 10 schaart, komt wellicht doordat Nederlands de voertaal is in deze Hollandse enclaves.

En wat is jouw favoriete après-ski bar? Ben jij liever onder de Nederlanders of hoe meer vreemde talen je hoort, hoe beter? Laat het weten in een comment!

Bron: Skiinfo.de