Châtel: een gezellig skidorp in Les Portes du Soleil!

skiën Châtel

Een hoop gezelligheid in een gemoedelijk wintersportdorp, dat is waar Châtel om bekend staat. Gelegen op een kleine 900 kilometer van Nederland, is Châtel niet alleen een populaire bestemming voor een week wintersport. Ook voor shorttrips is het een hele leuke én interessante wintersportbestemming. Châtel is een ideale bestemming voor jong en oud, ervaren én minder ervaren wintersporters!

Een authentiek bergdorp

Châtel is een oud-Savoyaards dorp in de Franse Alpen met een authentieke en karakteristieke uitstraling, er zijn diverse leuke chalets te vinden om in te verblijven. Daarnaast heeft dit uitgestrekte dorp een gezellige ambiance met knusse straatjes in het centrum. Dit bergdorp ligt op slechts 1,5 uur rijden van het Zwitserse Genève. Neem dus vanuit Nederland gemakkelijk het vliegtuig (bijvoorbeeld met Easyjet) naar Genève om te genieten van jouw wintersportvakantie in Châtel. Geniet niet alleen van de Franse Alpen, want ook de Zwitserse Alpen liggen binnen handbereik. Met vele uitnodigende barretjes en restaurants hangt er een échte wintersportsfeer in het dorp.

Wintersport in Châtel

Tijdens je wintersportvakantie geniet je hier van één van de grootste skigebieden ter wereld: Les Portes du Soleil. Dit adembenemende en unieke skigebied beschikt over maar liefst 650 kilometer piste. Het grootste deel bestaat uit blauwe en rode pistes, waardoor ook beginnende/minder geoefende wintersporters hier prima uit de voeten kunnen!  Aan de ene kant van het skidorp vind je Super-Châtel en Barbossine. Ski vanuit hier gemakkelijk naar La Chapelle, Abondance, Torgon of Morgins. Aan de andere kant bevindt zich het gebied Linga en Pré la Joux. Dit skigebied zorgt voor de verbinding met Avoriaz en Morzine. De pistes bij Châtel zorgen voor volop afwisseling en keuze. Kies jij voor een blauwe afdaling of een lastigere buckel-piste? Of liever een lange tocht door de prachtige witte wereld? Dankzij de centrale ligging is Châtel een perfect startpunt voor lange tochten door Les Portes du Soleil!

Wintersport in Châtel
Wintersport in Châtel

Het après-ski leven

Châtel kent een erg leuke en gezellige après-ski, zeker voor Franse begrippen. Ontdek de diverse barretjes, restaurants en discotheken in het centrum. Bezoek bijvoorbeeld discotheek Sloopy’s voor dansjes, ga naar de Engelse Pub l’Avalanche waar geregeld internationale bandjes optreden en voor Hollandse gezelligheid ga je naar Vie. Voor het diner heb je ruime keuze uit sfeervolle restaurants die elke avond weer heerlijke maaltijden serveren. Geniet bijvoorbeeld bij La Table Savoyarde of Le Vieux Four in het dorp!

Wat is er allemaal nog meer te doen?

Elke dag met ski’s of snowboard de piste op is helemaal niet nodig, want er is nog véél meer te ontdekken in Châtel! Leef je uit op de schaatsbaan en bezoek de heuse bobsleebaan. Er ligt ook zo’n 25 kilometer aan loipes voor langlaufliefhebbers. Ook wandelaars zijn hier in de winter helemaal op hun plek! In de Abondance vallei geniet je van 80 kilometer aan geprepareerde wandelpaden door de prachtige natuur met mooie uitzichten. Voor wat meer ontspanning zijn er ook twee bioscoopzalen waar je lekker kunt bijkomen na een dagje skiën of snowboarden met een film naar keuze.

Langlaufen door de ongerepte witte wereld
Langlaufen door de ongerepte witte wereld

Overnachten in Châtel

Dit authentieke bergdorp beschikt over een divers aanbod aan accommodaties, die in traditioneel Savoyaardse chaletstijl zijn gebouwd. In dit gezellige skidorp vind je voornamelijk laagbouw accommodaties. Voel je helemaal thuis in een van de hotels, chalets of appartementen complexen in het centrum. Een luxe, comfortabele of eenvoudige accommodatie, Summit Travel heeft voor iedereen een passend aanbod!