Met de bus op wintersport: de 5 voordelen

bus op wintersport

Met de bus op wintersport, het is vaak niet het eerste dat te binnen schiet. Veel mensen kiezen voor een vlucht of eigen vervoer en vergeten dat er nog een andere vervoersmethode is, namelijk met de bus. Een busreis is een bijzonder handige manier om op de wintersportbestemming te komen en is mede vanwege de volgende 5 redenen het overwegen waard.

Extra Kaiserschmarrn

De wintersport is in de regel een dure vakantie en graag bespaar je waar mogelijk. Op het vervoer bijvoorbeeld. Een goedgevulde bus betekent per persoon een minimaal bedrag en ook kun je, zonder dat daar extra kosten bijkomen, je eigen materiaal meenemen. Daarnaast bespaar je extra kosten als tol voor de Franse wegen (en vanaf 2019 ook in Duitsland), parkeerkosten, een set sneeuwkettingen, een extra flesje motorolie en nog veel meer. Met de bus reizen bespaart je veelal een hoop euro’s. Euro’s waarvan je later weer een rondje bier of een portie Kaiserschmarrn van kunt halen. Makkelijk verdiend nietwaar?

bus op wintersport
Bespaar geld door met de bus te reizen en trakteer jezelf op een extra portie Kaiserschmarrn

Polonaise in het gangpad

Rijd je zelf richting de Alpen, dan betekent dit dat je gemiddeld 10-12 uur geconcentreerd achter het stuur moet zitten. In de bus kun je relaxen, socializen met je medepassagiers en voortdurend naar de kleurloze Duitse Autobahn staren; zodra de Alpen in zicht raken begint het feest (lees uitzicht) pas.
Reis je met een grote groep dan begint het feest vaak al bij het opstappunt en duurt voort tot op de bestemming. Polonaises door het gangpad en liederen met het intro ‘hé busschauffeur, we gaan…’ zijn daarbij niet ongewoon. Hoe dan ook, jij hoeft niet op de weg te letten, stapvoets langs een Baustelle te rijden of de sneeuwkettingen om te leggen; dat wordt voor je gedaan.

bus op wintersport
De Autobah met in de verte het beloofde land

Slaapmutsje

De meeste bussen vertrekken na het avondeten en rijden ’s nachts naar jouw bestemming. Veel busmaatschappijen proberen de bussen zo comfortabel mogelijk te maken, zodat je kun slapen gedurende de rit. Lukt je dit, dan sluit je de ogen op de A12 en ontwaak je met uitzicht op een esthetisch Alpenlandschap. Als dat niet fijn wakker worden is… Slechte slapers, nachtbrakers en mensen die geen comfortabele houding kunnen aannemen, voelen zich wellicht geholpen door een paar biertjes te nuttigen (of een andere alcoholische versnapering) – een soort slaapmutsje zeg maar.

bus op wintersport
Word je wakker en dan zie je dit…prachtig!

Gunstige reistijden

De bus kent in veel gevallen gunstige reistijden. Zo rijd je vaak ’s nachts en kom je vroeg in de morgen op de bestemming aan. Je hebt dan nog de ‘ganze’ skidag voor je. De terugreis kent eveneens gunstige tijden en veelal profiteer je aan het einde van de rit maximaal van je skipas.

Ervaren

Om de veiligheid van de passagiers te garanderen, zijn er meestal 2 chauffeurs aanwezig die om de beurt een stuk rijden. Wat je ook weleens ziet, is dat de een chauffeur halverwege (bij een stopplaats) wordt afgelost door zijn of haar collega. Hoe dan ook, de chauffeurs zijn veelal ervaren en weten hoe ze moeten rijden in verschillende weersomstandigheden. Weer een zorg minder.

bus op wintersport
Als buschauffeur moet je goed voorbereid zijn op extreme weersomstandigheden

Wil je graag kosten besparen en ontlast worden van een lange autorit naar de Alpen, dan is de bus echt iets voor jou! Wellicht kent de busreis ook nadelen, maar deze worden door de bovengenoemde voordelen gecompenseerd. Dus kies je ervoor “om in de bus te blazen (spreekwoord:googelen maar)” of om voordelig met de bus te reizen?

Bekijk hier de accommodaties waar je met de bus heen kunt reizen!