5 après-skidorpen in de Oostenrijkse Alpen

Top 5 après-skidorpen in de Oostenrijkse Alpen

Wintersport en Oostenrijk, een heerlijke combinatie. Maar wat Oostenrijkers tot een kunst hebben verheven is … de après-ski! Meestal stappen de Oostenrijkers rond vier uur van de latten en lessen hun dorst met een glas bier. De muziek gaat aan en de eerste liedjes worden meegezongen, tot het moment dat de ski-jas uitgaat en het feest volledig los barst! Niet alleen de Oostenrijkers kunnen er wat van, ook al hebben Nederlanders geen skigebieden in hun land, après-skiën kunnen wij ook op een zeer hoog niveau!

Wil jij weten waar je moet zijn voor de beste après-ski in Oostenrijk? Lees dan snel verder, we hebben de top 5 voor je uitgezocht!

1. Westendorf

Westendorf ligt in het prachtige skigebied Wilder Kaiser-Brixental met 279 kilometer aan pistes. Dit gemoedelijke en levendige skidorp is een populaire en bekende bestemming voor de Nederlandse wintersporters. Westendorf staat bekend om de uitbundige après-ski met geregeld optredens van Nederlandse artiesten. Voor après-ski, gezelligheid en drankjes zijn de Karatbar of Moskito the place to be. Voor Hollandse après-ski ben je hier aan het juiste adres!

Laatste afdaling voor de après-ski in Westendorf
Laatste afdaling voor de après-ski in Westendorf

2. Gerlos

Gerlos staat bekend als een skidorp met veel Nederlandse invloeden en uitbundige après-ski. Het skidorp beschikt over een lange hoofdstraat waar zich vele kroegen en accommodaties bevinden. Gerlos maakt onderdeel uit van het Zillertal met in totaal 487 kilometer aan zeer afwisselende pistes voor ieder niveau. De Cin Cin is een van de hotspots in Gerlos. Deze bar kun je niet missen aan de hoofdstraat in Gerlos. Het is hier altijd druk en gezellig! Het is een ideale bar om tussen 3 en 4 te beginnen na je laatste afdaling. Daarnaast zijn Little Londoner en Luigi’s Turbobar ontzettend populaire après-ski plekken in Gerlos. En wil je ’s nachts verder feesten? Dan moet je naar de Country Club, aan de overkant van de straat van de Cin Cin.

3. Kirchberg in Tirol

Nog zo’n topper onder de après-ski plaatsen in Oostenrijk: Kirchberg in Tirol. Je geniet hier van een bruisend nachtleven en gezellige après-ski. Na een dag op de pistes in het skigebied Skigrossraum Kitzbühel, is er niks lekkerder dan een drankje nuttigen. De Eisbar opende hier in 2005 en is sindsdien een begrip. Voor de leukste meezingers, mooiste hits én optredens van DJ’s en bekende Nederlanders ben je hier aan het juiste adres. Après-ski het belangrijkste voor jou? Kies dan ook een accommodatie in het dorp, dan kun je ’s nachts gemakkelijk je bed in rollen!

4. St. Anton am Arlberg

Dan zeg je: Mooserwirt! Deze bar op de piste is het verzamelpunt voor de après-ski in St. Anton. Geniet in de zon van je verwarmende Jagermeister of verkoelende Weizen. De DJ maakt er in hoog tempo één groot feest van, want de après-ski is hier wel eindig. Rond 20.00 uur mag je de latten nog een keer onderbinden en een poging wagen in een rechte lijn naar het dorp af te dalen. Daar kun je verder feesten in een van de vele tenten, zoals Krazy Kanguruh, Heustadl, Picadilly en Horny Bull!

Genieten van een Jagermeister in de zon
Genieten van een Jagermeister in de zon

5. Flachau

Nummer 5 uit top 5 après-skidorpen in de Oostenrijkse Alpen is Flachau. Flachau is een typisch Oostenrijks skidorp met een bruisende après-ski. Klokslag 16.00 uur begint hier de gezelligheid. Ga voor après-ski naar de Hofstadl. De Hofstadl wordt ook wel de après-skitempel genoemd en is zeker een aanrader. Ooit was het een kleine berghut, maar in de tussentijd is het uitgegroeid tot een waar après-ski paleis. Je kunt ook naar de Dampfkessel, deze tent ligt super gunstig naast de Space Jet 1 en het terras heeft een zonnige ligging. Je kunt hier tot een uurtje of 9 feesten tijdens de après-ski!

Wat is jouw favoriete après-skidorp in Oostenrijk?

Deze top 5 après-skidorpen zijn een echte aanrader, maar natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen in Oostenrijk waar je geniet van après-ski. Hoe ziet jouw top 5 eruit? Bij welke bar kunnen we jou vinden? Laat het weten in een comment!

Mocht je nog vragen hebben over de bestemmingen of mogelijkheden, neem dan contact op met Summit Travel. Onze reisadviseurs staan voor je klaar om jouw onbezorgde wintersportvakantie samen te stellen.